FAQs

Kan jeg kun bruke DigPilot maskinstyringsystem på alle typer gravemaskiner?

Ja, det kan du. De versatile sensorene kan monteres på hvilken som helst maskin, også andre typer maskiner som skogsmaskin, hjullaster og bulldozer for å nevne noen. Den lange trådløse rekkevidden gjør at det ikke er noen begrensninger i størrelsen på maskinen.

 

Hva er DigPilot’s særegne egenskaper?

  • En stor trykksensitiv skjerm, enkel å bruke.
  • Nøyaktige trådløse sensorer.
  • Trådløs teknologi med lang rekkevidde.
  • Legg inn opptil 20 forskjellige maskiner, alle med flere forskjellige skuffer, og flytt systemet enkelt mellom disse.
  • Rask og brukervennlig installasjon og kalibrering.
  • Aldri nedetid på systemet og minimalt med vedlikehold.

 

Hvor lenge varer sensorene etter hver opplading?

Sensorene har strøm til minimum 2 uker kontinuerlig arbeid. DigPilot pcen overvåker batteristatusen på sensorene og gir deg beskjed i god tid skulle de være i ferd med å gå tom for strøm. Sensorene settes i den medfølgende laderen (plass til 6 sensorer samtidig) og lades opp over natten.

 

Virker sensorene under vann? 

Sensorene er ikke designet for kontinuerlig bruk under vann. De motstår alt som er av uvær i form av nedbør og vind da de er bygd meget robuste og er 100 % vanntette.

I DigPiloten er det en modus som heter «mudringsmodus». Bruk denne når du jobber med skuffa under vann. Skuffesensoren deaktiveres, men så lenge du holder selve skuffa i samme posisjon som da modusen ble aktivert vil alle de andre sensorene fortsatt måle akkurat som før.

 

Hva menes med at ên eneste DigPilot kan forsyne opp til 20 forskjellige gravemaskiner med maskinstyring. 

Hver DigPilot har den unike egenskapen at de kan lagre kalibreringsparametere og dimensjonelle data for opp til 20 maskiner om gangen. Har du en f.eks. en flåte på 20 gravemaskiner alle utstyrt med et DigPilot brakettsett vil en eneste DigPilot kunne flyttes imellom maskinene på en, to ,tre. Alt du må gjøre er å flytte sensorer og skjerm, eventuelt rover og antenner over på valgt maskin for dagen.

 

Kan jeg virkelig installere, kalibrere og klargjøre systemet helt på egenhånd?

JA. Det kan du.

Den medfølgende DigPilot kofferten inneholder alt du trenger for å installere systemet selv inkludert drill bits, bor, skruer til sensorholdere, holder til skjermen. Alt du må skaffe til veie selv er en drill eller et sveiseapparat og en til to timer av tiden din.

Etter at montasjen er ferdig setter du sensorene i holderne og slår på DigPilot pcen. Nå er du klar for å kalibrering. Magnet, loddsnor, lodd og libelle (brukes til å kalibrere) ligger også i kofferten. Dette gjøres ved å følge enkle billedlige instrukser på skjermen. Skulle du være uheldig å bomme med et desimal i et mål, f.eks en bom på 62,00 meter i steden for 6,200 meter, gjør ikke det noe. Systemet oppdager dette som unormalt og spør deg om du er sikker på tallene du har skrevet inn.

Du finner også en rask gjennomgang av montasje og kalibrering av DigPilot i denne videoen.

 

Kan jeg få hjelp til installasjon? 

Ja, Vi kommer gjerne å hjelper deg med å montere og klargjøre DigPiloten din mot et lite tillegg i prisen. Sjåføren får da også en gjennomgang i bruken av systemet på stedet.

 

Hvorfor skal jeg velge DigPilot?

DigPilot har blitt grundig utviklet og designet med tanke på nettopp sluttbruker. Innspill fra sjåfører som har kjørt med DigPilot i lengre tid har gjort vårt unike produkt enda bedre. Vi videreutvikler software i både DigPilot og Rover samt våre egne baser jevnlig for å alltid være kompatible med alle forskjellige typer utstyr.

Dette gjør at vi leverer et skreddersydd produkt nettopp for deg som forbruker. De mange mulighetene som finnes gjennom den innovative trådløse teknologien og multi-maskin applikasjonen gjør at du kan maksimere investeringen din til det fulle.

DigPilot kan leveres som et fullverdig 1D, 2D eller 3D maskinstyringssystem.

DigPilot 1D versjonen kan enkelt oppgraderes til 2D ved å montere en mast med tilhørende Pitch & Rull sensor. Ingen andre kabler enn strøm til skjerm må monteres i 1D/2D modus.

DigPilot 2D versjonen oppgraderes til 3D etter å ha montert en GNSS/ROVER, en antenne for å bestemme posisjonen og en antenne for å bestemme retningen på bommen. Noen kabler må strekkes fra GNSS for at de forskjellige komponentene skal kunne prate sammen.

3D Montasjen utføres av autorisert personale fra DigPilot.

DigPilot 3D versjonen kan midlertidig låses som både en 1D eller en 2D gjennom et par tastetrykk skulle du ønske det.

  • DigPilot er både enkelt å montere og kalibrere og er meget brukervennlig å bruke.
  • DigPilot leveres i en robust koffert for oppbevaring av utstyret når det ikke sitter på maskinen. Dette hjelper til å beskytte det mot uventede skader, vandalisme og tyveri.
  • DigPilot er vedlikeholdsfritt.

DigPilot er utviklet med hovedfokus på sluttbruker, altså deg.

Derfor leverer vi både avanserte 2D systemer og enda mer avanserte 3D systemer med GNSS.

SENSOROVERSIKT:

-2D : BOM, ARM/STIKKE, SKUFFE, PITCH og ROLL (med innebygd kompass.)

3D :  Som 2D men med GNSS og tilhørende antenner.

NB: Hver av disse versjonene kan ha en valgfri «delt bom sensor» og/eller en tilt-sensor skulle det trenges.

 

 Hvor lett er det å erstatte en ødelagt sensor?

Ødelagte komponenter blir identifisert av computeren og du får beskjed på skjermen.

Ring inn og rapporter feilen, send inn ødelagt sensor og vent på ny sensor i posten.

Ved mottak, slett gammel sensor fra kjeden og installer ny. Sett ny sensor i braketten og du er klar for graving. Alle data fra forrige sensor vil automatisk bli overført til den nye.