DigPilot 3D Maskinstyring

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maskinstyring på Jæren

 

Digpilot.com: For English version.

 

DigPilot 3D blander de unike fordelene ved trådløse sensorer med digitale linjemodeller, terrengmodeller, GPS/GNSS og DigPilot Office for å kunne gi deg som kunde den beste brukeropplevelsen.

Arbeid med sanntidsvisning av maskin over digital Terrengmodell

Se på bildene under, hvordan avstand til linjer og flater sees i «ett blikk» på skjermen.

Deres maskin måler inntil 1 cm nøyaktig mot terrengmodell som beskriver anlegget. Vi i DigPilot er av de fremste i verden til å benytte GNSS satelittenes unike nøyaktighet og hurtighet til å kunne bestemme en posisjon på jordkloden.

 

DigPilot3D linjemodellDigPilot 3D linjemodell 2

IMG_2170

DigPilot Leser Landxml linjemodeller, terrengmodeller, KOF filer eller DXF filer på samme måte som bl a Leica systemene: Maskinene arbeider på samme filsystemer og koordinatsystemer, og kan arbeide om hverandre på alle anlegg.

DigPilot er ett vedlikeholdsfritt system, det er skjelden tilfeller der servicepersonell må ut på maskinene på anleggene.

DigPilot 3D er flyttbar fra maskin til maskin, også mellom for eks Dozer og Gravemaskin.

Vi har markedets raskeste og nøyaktigste 2 Antenne GNSS, DigPilot GNSS har innebygget radiomodem, internettmodem og et AsteRX4 toantenne GNSS kretskort. Ny-utviklet pr 2015 forventer vi at denne GNSS «motoren» vil vinne tester av GNSS nøyaktighet, hurtighet til å få, å holde på FIX og i alle funksjonene som er mulig å lese.

DigPilot Maskinstyring er på nett hele tiden. Synkronisering med tilhørende DigPilot Office internett plattform sikrer at siste oppgraderte prosjekt er det som er inne i maskinen. Avanserte lagringsfunksjoner og overvåking av maskindata. Anleggsleder kan sende melding rett til skjerm på maskinfører, som da kan svare (som med SMS)

I tillegg til at DigPilot er markedets billigste maskinstyring, og har den billigste support tjenesten har vi funksjoner som vi er alene om, som sikrer maskinenes stabile drift dag etter dag, året rundt. Program og hardware er «Made in Norway» spesielt tilpasset bruk på Norske byggeplasser.

DigPilot_Logo128x128

Visste De at:

  • DigPilot 3D maskinstyring er på nettet hele tiden
  • DigPilot 3D sikrer maskindata med dato-tids-stempel hver dag maskinføreren starter opp og logger på: Hvis dataene på maskinen mistes. Eller en maskinfører er uheldig å ødelegger kalibrering eller oppsettet til maskinen så «husker» DigPiloten maskindata og kan raskt laste tilbake dataene – maskinen kommer i drift igjen med en eneste gang
  • Det tar maks en dag for en mann å montere opp en DigPilot 3D på en gravemaskin, kalibrere opp maskinen å kontrollere koordinatene
  • I «utlandet» og der det er lang reisevei for montørene våre har mange kunder gjort dette, ingen har måttet gi opp! Montasje og bruk er guidet i menyene for at det skal være lett å utføre

 

Det er 5 produsener av 3D GNSS maskinstyring til anleggsmaskiner i verden: DigPilot er en av dem! Vi er den eneste norske.

DigPilot 3D med DigPilot GNSS 2 antenne rover gjør en gravemaskin 30 % mer effektiv til utgraving av tomter, graving av grøfter av ulike slag. Ut trauing av veier, oppbygging av vegkropp og pussing av skråninger. Utforming av bølgebrytere, plastring av skråninger ned i kanaler eller sjø. Og alt gravemaskiner ellers benyttes som som skal være nøyaktig riktig.

At maskinen graver 30 % raskere og helt riktig med en gang er et viktig poeng. Maskinen vil sagt på en annen måte bruke 30 % mindre diesel for samme jobben.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utlasting av byggegrop i Oslo 2015

DigPilot 3D med GPS/GNSS

Med DigPilot 3D installert på gravemaskinen får du full oversikt over prosjektet du jobber med. Her er noe av det du kan gjøre:

Lag dine egne prosjekter

En av de mange unike og innovative sidene av DigPilot er at  du lage dine egne prosjekter direkte på DigPilot-PC-en. Grøft, voll, profil eller en enkel flate osv. spesifiseres enkelt etter dine krav ved å følge de enkle instruksjonene som kommer opp på skjermen. Dette kan gjøres i både 2D og i 3D. Fordelen med 3D-versjonen er at du kan bruke GPS-en til å angi akkurat hvor prosjektet befinner seg, slik at du ikke trenger å referere høyden når du flytter på maskinen. Du kan dessuten lage mer kompliserte prosjekter som for eksempel byggegroper. Dette gjør at du ikke er avhengig av å få tilsendt prosjektfiler fra en stikker for å kunne nyttegjøre deg GNSS-en.

Ved å lage dine egne prosjekter direkte i DigPilot-3D maksimerer du utbyttet av GNSS/GPSen din selv når du ikke har prosjektfiler tilgjengelig.

  • Horisontale flater med koordinathøyde eller referer med skuffa
  • Fall, ensidig eller fall med tverrfall. Definer med kotehøyde og retning
  • Grøft, Voll, tomt med hjørnekoordinater, byggegrop og mer

 

DigPilot 3D Maskinstyring leser åpne LandXML filer.

DigPilot leser LandXML-prosjekter direkte. Hvis du har fått prosjektet du skal jobbe på som en LandXML-fil (.xml), kan du legge dette rett inn på DigPilot-PC-en over internett gjennom antennen som er monter på taket, eller ved bruk av minnepenn.

LandXML er et åpent filformat, og eksport til LandXML kan gjøres fra alle vanlige prosjekteringsverktøy.

DigPilot 3D linjemodell 2 DigPilot 3D tomt Kof filer

 

Dokumentasjon av utført arbeid

En annen fordel med GPS/GNSS-versjonen er at du kan bruke den til å dokumentere utført arbeid. Dette kan du gjøre ved å legge skuffetippen på egnede punkter av et område du har gravd ut, og lagre punktene ved å trykke på skjermen. Punktene lagres i en punktfil hvor du bl.a. kan skrive merknader for hvert enkelt punkt. Punktfilen kan lagres på en minnepenn eller direkte i DigPilot Office og leses av andre programmer.

DigPilot Office

For å kunne lage prosjekter, og benytte deg av den trådløse overføringen av prosjekter direkte til maskinstyringssystemet, er du avhengig av å ha DigPilot Office installert på datamaskinen din. Mer informasjon finner du i hovedmenyen under DigPilot Office.

 

Full 3D-visning

Med DigPilot montert på maskinen din vil du få full kontroll over arbeidet. Du bytter enkelt mellom de forskjellige lagene i prosjektet du jobber mot, se prosjektet fra flere forskjellige vinkler og avstander, og mange mange andre funksjoner som lar deg få gjort jobben unna raskere, tryggere og mer nøyaktig enn tidligere.

Med GNSS-versjonen får du full 3D-visning av gravemaskinen og prosjektet du arbeider med. Og med ett enkelt tastetrykk, kan du bytte mellom å se maskinen og prosjektet i 3D-perspektiv, ovenfra og i profil fra siden.

 

DigPilot 3D maskinstyring består av

  • DigPilot maskinstyrings sett i koffert med datamaskin, lader og sensorer
  • DigPilot GNSS to antenne rover med innebygget radio- og internettmodem
  • DigPilot Office programvare for styring av maskin og maskinflåte

 


20141007_143921

 

20140904_140641

SONY DSC

DigPilot GNSS to antenne rover